Над 10 хиляди македонци с регистрация в Кюстендил отпадат от списъците след изборите

Над 10 хиляди македонски гласоподаватели от Кюстендил отпадат от списъците след двата предстоящи избора. Причината за това е изискването за задължително гласуване, което според запознати няма как да се случи при чужденците с двойно гражданство.

„Те не идват да гласуват, няма ги на нито един от досега проведените избори и не очаквам, че ще се заинтересуват и ще дойдат и сега”, коментира пред „Струма” експерт в администрацията. Според него това е начинът, чрез който избирателните списъци ще бъдат изчистени от хората с двойно гражданство и броят на гласоподавателите в общината ще падне с поне 10 хил. души. Толкова са македонците с адресна регистрация в Кюстендил или в някое от 71-те съставни села, които  попадат в избирателните списъци за предстоящия президентски вот и за националния референдум. В разлепените списъци те се разпознават лесно, защото са само с по две имена.

В случай че някой от заличените македонци от списъците поиска да участва в следващите избори, той ще трябва да подаде заявление в Общинска администрация, за да бъде включен отново.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *