HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ексдепутатът от ГЕРБ М. Захов загуби обществена поръчка от 50 000 лв.

Община Петрич, чието ръководство е от ГЕРБ, направи показно с малка обществена поръчка, за която имаше кандидати 2 фирми, едната от които е на местния ексдепутат от ГЕРБ Митко Захов, като избра втората.

Прецедентът се случи за ремонта на част от водопровода на ул. „Места“ в общинския център и изграждането на нов водопровод на улицата към гробищния парк в петричкото с. Михнево. За тях общината бе заделила 59 333 лв. без ДДС.

За победител в обществената поръчка бе обявена благоевградската фирма „Растер юг”, която отвя втория участник „Монолит-21-Андонов и Захов” ООД с малка, но решителна преднина.

Това стана при повече точки за ексдепутата Захов по показател „цена”, тъй като неговата фирма бе предложила 41 219 лв. без ДДС – с 300 лв. по-малко от офертата на победителя, както и при изравнени резултати по почти всички останали показатели, залегнали в оценките на комисията.

Ексдепутатът загуби обаче решителните 10 точки заради пропуска си в техническото предложение да приложи сертификатите за всеки един от строителните материали, които ще използва по време на ремонта и поставянето на новия водопровод.

Вчера кметът на общината Димитър Бръчков подписа договора с управителя на „Растер юг” Антон Муртов. Това стана няколко дни след публикацията във вестник „Струма”, предизвикана от упоритите коментари в Петрич, че обществените поръчки се разпределят между няколко фирми, гравитиращи около общинските съветници Владимир Заечки и Александър Василев.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *