HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ГРЪМНА! Ако ползвате iPhone веднага прочетете това! Разбиват ви паролата за секунди

На пазара се продава свободно устройство за 170 долара, което служи за проникване във всеки iPhone и iPad чрез разбиване на паролата, съобщи британският Дейли Мейл.

Наречено IP Box, устройството е достъпно в онлайн магазина Fone Fun Shop за 120 британски лири, или около 170 долара в момента. То извършва атака с т.нар. груба сила (brute force), при която изрежда различни пароли, докато налучка вярната.

IP Box се включва към дисплея и системата за захранване на айфон. Въпреки че устройствата на Apple са защитени от brute force атаки, хакерската джаджа успява да преодолее това препятствие.

Принципно, ако потребителят на айфон въведе няколко пъти грешна парола, мобилното устройство блокира. В зависимост от версията на фърмуера и модела смартфон или таблет, максималният брой на невалидни опити е три или пет.

Как IP Box се справя с тази преграда? Веднага след въвеждане на невярна комбинация от символи, IP Box прекъсва захранвеното и не позволява на смартфона да запише грешната информация в паметта. Това позволява въвеждане на пароли неограничен брой пъти.

В редакцията на Дейли Мейл е проведен експеримент за взлом на парола от 4 символа за iPhone 5c, като това занимание е отнело 6 часа. Вярната парола се оказала 3298. След пробива, журналистите получили достъп до всички данни в устройството, както и до функциите за смяна и изключване на паролата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *