HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

УДАР! Разбиха банда в престъпна схема за милиони!

Организирана престъпна група за данъчни измами е била разбита при спецоперация на ГДБОП на територията на София и Перник. Групата е укрила 2 млн. лева данъци.

Според събраните до момента доказателства, от февруари 2015 г. до октомври 2016 г. групата е укрила дължими ДДС и корпоративни данъци от продажбата на внесени в страната мобилни телефони, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установено е, че участниците са осъществили вътреобщностно придобиване на мобилни телефони от ЕС за около 10 млн. лева. Стоката е била доставяна от търговски дружества, регистрирани в ЕС, а получатели били български търговски дружества, регистрирани на подставени лица. 

Впоследствие мобилните телефони са продавани, без да е издавана първична счетоводна документация. Пред НАП са подавани месечни справки-декларации с невярно съдържание, в които не са били декларирани извършените продажби.

По този начин е избегнато плащане на ДДС и корпоративен данък в особено големи размери, възлизащи на около 2 млн. лв. 

В хода на процесуално- следствените действия са извършени претърсвания на общо 8 адреса на територията на София и Перник. Оттам са иззети множество документи, компютърни конфигурации и други доказателства. 

Предстои анализ на събраните доказателства и повдигане на обвинения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *