HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бивш кмет стреля от упор по ексгадже на щерката! Приготвил 20 патрона за жертвата

2 пистолета с 20 патрона приготвил бившият кмет на район “Централен” в Пловдив Димитър Хаджипетров при нападението срещу младежа Васил Атанасов, пише Марица. Атанасов е бивше гадже на щерката на Хаджипетров, но през май се разделили. Последвали разправии за имущество. Младият мъж не можел да си вземе дрехите от дома на щерката, също така поискал да му върне скъп телефон и солидна сума за закупено БМВ.

Завчера Димитър Хаджипетров и дъщеря му го посетили в дома му в Асеновград. Последвала кошмарна сцена, стрелба. По чудо няма убити в разразилата се битка. Според Атанасов Хаджипетров е изстрелял два патрона, цитира Пик.

 Ето и автентичния разказ на Васил Атанасов пред Марица:

 Здравейте, вестник Марица,

Казвам се Васил Атанасов и съм собственик на туристическа агенция ”ТЕСКО ГРУП” с офис в гр. Пловдив на ул.”Опълченска”19. Повод да се обърна към Вас и да Ви пиша е случката, която се разигра в гр. Асеновград на ул. ”Комитска’ ‘5, на етажната площадка пред дома ми на 14.10.2016 г. около 22.40 часа вечерта.

Странно, но не открих никъде поместен материал за случая, която случка е достойна за екшън от филм, защото имаше и стрелба с пистолет по мен и то не от кой да е, а от самия бивш кмет на район Централен Димитър Хаджипетров. Същият този, който е от стар и знатен пловдивски род, чийто дядо е основател на сиропиталище в гр. Пловдив, БЛАГОТВОРИТЕЛ и РАДЕТЕЛ и за когото има написани не един и два благодарствени материала във вестниците, а и в интернет пространството излизат доста публикации.

И в един момент Димитър Хаджипетров тръгва с два пистолета и започва да тропа по вратите на хората и да ги плаши с убийство и всъщност с действията си петни името на целият род…

Пиша Ви с надеждата случаят да придобие гласност, а не да бъде поредният потулен в полицейската справка, само защото в него участва бивш човек от кметската управа, а и за да видят гражданите на Пловдив какви хора са ги управлявали, хора, които изваждат и гърмят с пистолети срещу невъоръжени хора с намерение да ги застрелят .

По-долу ще напиша какво всъщност се случи, а другото оставям на вас.

Предполагам имате хора навсякъде и също можете да получите информация за инцидента от РПУ – АСЕНОВГРАД или окръжна прокуратура. Имате репортери, предполагам можете да поискате и справка от полицията, за да се убедите, че това, което Ви пиша, наистина се е случило точно така. В момента, в който пиша това, на ХАДЖИПЕТРОВ му изтече принудителната мярка от 72 часа в ареста и предполагам, че вече си е вкъщи и се излежава удобно на дивана, като за него всичко това е просто някаква случка, а аз стоя тук с прострелна рана в крака, която предполагам, ще мине доста време докато зарастне и съм възпрепятстван да извършвам ежедневните си задължения в офиса на туристическата агенция .

И така:

Денят е 14.10.2016 г., а часът е малко след 22.40, петък вечер е и на вратата на дома ми в Асеновград се позвъни, след което започна силно блъскане по вратата с викове ”отваряйте или ще разбием вратата”.

“Естесвено, вратата не може да бъде разбита, защото е бронирана, но блъскането беше доста силно, сякаш метал в метал (по-късно, когато полицаите правиха снимки на вратата, се установи, че т е блъскано с приклада на пистолета по вратата, затова звукът е бил толкова силен).

Ние бяхме вкъщи – аз, майка ми, баща ми и дъщеря ми Василена, която е на 6 години. Погледнах през шпионката и видях позната физиономия – Димитър Хаджипетров и дъщеря му Виолета Хаджипетрова, с която съм имал връзка преди това. Естествено, че отворих, за да разбера какво се случва, като междувременно звъннах на 112 и обясних, че се блъска по входната врата с намерение да се проникне в жилището ми. Когато отворих вратата, срещу мен Димитър Хаджипетров насочи пистолет и каза: ”Аз съм бодигардът на дъщеря ми и дойдох

да си разчистя сметките и да те очистя”.

Аз реагирах веднага и с помощта на баща ми успяхме да му избием пистолета от ръката, но той успя да извади от левия си вътрешен джоб на якето друг, с който успя да стреля по мен. Първият куршум не ме засегна, защото се заби в стълбите и рикошетът отчупи мазилка от тавана на стълбището, но с втория успя да ме рани в крака.

Тук искам да отбележа, че изкарах изключително голям късмет, че не ме осакати, защото успях да му блъсна ръката с пистолета в последния момент, който беше насочен към тялото ми и куршумът мина през меката част между големия пръст и стъпалото ми.

Шурна ужасно много кръв, а дъщеря ми Василена се изплаши и се разпищя ”убиха тате”.

В този момент дойдоха полицаите и успяха да го усмирят, като му сложиха белезници и го отведоха в ареста.

По-късно, когато дойдоха следователите и започнаха да правят снимки и да снимат, се оказа, че Димитър Хаджипетров е дошъл с два бойни пистолета с двадесет бойни патрона, за да си решава проблемите.

Питам се що за болен мозък трябва да си да тръгваш да си решаваш проблемите с огнестрелно оръжие. Да ходиш да притесняваш хората по къщите и да ги заплашваш, че ще ги застреляш. А дъщеря му Виолета Хаджипетрова, при положение че вижда баща си да взима пистолети със себе си, как може да го води в къщата ми, за да ме заплашва, че щял да ме застреля. Той не знае къде живея аз, а само дъщеря му, защото е идвала и е спала у нас.

Аз естествено ще си потърся правата по съдебен път, но не това е важното в случая.

Продължавам да се питам нормално ли е да тръгнеш да си решаваш проблемите с пистолет в ръка? Все пак живеем в държава, която уж е в ЕС, има закони, има прокурори, съдилища, ако имаш проблем с някой или някого, има си съответна инстанция, на която можеш да се оплачеш.

Ако всеки тръгне с оръжие в ръка да раздава правосъдие, по-добре съдебната и охранителната власт да се разпусне.

Сега, като си спомня за инцидента и настръхвам целият, като се замисля и ми става страшно каква беля е можело да се случи тогава.

Аз на 17-и октомври празнувах рожден ден, а на 14-и ме гърмяха

и вместо рожден ден можеше да е погребение…

Поздрави: Васил Атанасов

Кадрите не са за деца, хора със слаби нерви и здравословни проблеми.

Марица.бг се свърза с брата на Димитър Хаджипетров – бившият областен управител на Пловдив Гьока Хаджипетров, и поиска гледната точка на фамилията и на обвинения, но получи отказ и заплаха за за съд.

Марица.бг е готова да предостави думата и на Димитър Хаджипетров, за да се чуе и неговата версия за скандалната кървава случка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *