HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кърваво разчистване на сметки: Очите взел на мушката бебето на Божо Кравата!

Авери на несебърския наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите заплашвали семейството на издирвания до вчера Божидар Кузманов – Божо Кравата. Слухът за подготвяното кърваво разчистване на сметките бързо стигнало до беглеца, който изчезна преди четири месеца след престрелка с хората на Очите в Слънчев бряг. При нея Митьо бе тежко ранен, гардът му Сашо Японеца – убит, а друг отнесе куршум в крака.

Именно изложеният на риск живот на жената и бебето на Кравата станали една от причините той да се предаде на ченгетата. Другата е свързана с едностранчивото разследване, което до момента се водело в полза на Митьо Очите. Това разкриват негови близки пред столичен всекидневник. По думите им Кузманов опитал от разстояние да реши проблема със заплахите към семейството му, но не успял. През цялото време, докато нашите ченгета и Интерпол го търсеха, Кравата се е крил в България.

Според запознати той е напуснал страната за малко повече от месец и се приютил при свои авери в Гърция. Напредналата и тежка бременност на жена му обаче го принудила да се върне в България, за да бъде близо до нея преди и след раждането на дъщеря им. Твърди се, че Кузманов тайно е посещавал майката и бебето. Той самият обаче обяви публично вчера, че още не е виждал момиченцето сиq пише пик.

Кузманов минал в нелегалност, защото заел изчаквателна позиция, казват хора от обкръжението му. Според тях беглецът “искал да види дали някой от разследващите ще си мръдне пръста, за да излезе истината на бял свят”. Четири месеца обаче след кръвопролитието нито един от аверите на Очите, както и самият той нямат повдигнати обвинения.

Напротив, през последните седмици върви публична кампания за оневиняване на бандата. Митьо Очите пък се изкарва жертва от сблъсъка с Божо Кравата и неговите хора, като пропуска факта, че и те са участвали в престрелката. Така се стигнало до решението на Кузманов да излезе и да каже пред разследващите своята версия. Надявал се това да тикне в пандиза и враговете му, виновни за стрелбата.

“Това беше престрелка, въоръжено нападение, организирано от Димитър Желязков. Той беше и с бронежилетка. Не е било атака срещу него”, заяви Божо Кравата минути преди да се предаде в полицията във Велико Търново. За деня на престрелката си спомня: “Почна някъде около обяд. Почнаха обаждания от Терзийски, че е търсен контакт с него. Господин Широков, който искаше да направим среща, за да се изяснят неща с датски оператор. Вечерта се бях се излегнал на сепарето на дъното на ресторанта. До последно мислех, че ще говоря с Широков (бизнесменът и общински съветник в Поморие Христо Широков – бел.ред) заради проблем с туроператор, а не с Желязков”, обяснява Кузманов.

Още с влизането си в ресторанта Митьо Очите започнал да крещи: “Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви правя”. Замахна да ме удари, но не с голяма сила, за да изгубя съзнание. След това му казах: “Какво правиш, седни да говорим”. След това се чуха изстрели, бях на земята. Явно са очаквали да лежа там, докато ме пребият”, казва Кузманов. По думите му той няма представа за какво е била престрелката. Категоричен е, че не е рекетиран от бандата на Очите с такса “спокойствие”. “Няма паркоместа, няма наркоместа. Трябва да попитаме полицията кой взриви колата на приятелката ми”, допълва Кравата. Вчера спецпрокуратурата му го обвини като бос на организирана престъпна група за принуда, наркотици и сводничество, действала в Слънчев бряг и Несебър.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *