HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Животновъдка осъдена да върне 2345 лв. евросубсидия и 6 м. условно

Животновъдка, представила фалшиво удостоверение пред Разплащателна агенция, че няма данъчни задължения, бе осъдена условно, както и да върне получената евросубсидия от 2345 лв.

Цветелинка Тодорова кандидатствала за средствата по програмата на Европейския земеделски фонд за развитие на селските региони. В комплекта от документи, които подала пред Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“, било представено и задължителното удостоверение за липса на данъчни задължения. След по-малко от месец тя получила сумата от 2345 лв., която била предназначена за отглеждане на животни.

След извършена проверка обаче станало ясно, че е излъгала и е ползвала документ с невярно съдържание. Тя е осъдена на пробация, но впоследствие била уличена повторно за същото престъпление.

Прокурор Весела Стоилова я обвини за престъпление по чл. 248А от НК, за това, че дала неверни сведения и скрила, че дължи данъци, за да получи средства от еврофондове.

Делото се гледа от състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от Илияна Стоилова, който призна Цветелинка Тодорова виновна за това, че съзнателно се е ползвала от неистински официален документ, и я осъди на 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, както и да заплати  взетите неправомерно 2345 лв.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *