Ефективно наказание от година и четири месеца затвор за укриване на краден автомобил

Районна прокуратура – Перник сключи споразумение със защитата на Кристиян Иванов, обвинен в извършване на престъпление по чл. 215, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 18 от Наказателния кодекс

Обвиняемият се призна за виновен в това, че в съучастие с баща си Борислав Борисов направил опит да укрие лек автомобил „Ауди А 5“ на стойност 55 000 лв. с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 100 лв.

На 04.10.2014 г. в гр. Хасково собственикът на лек автомобил „Ауди А 5“ установил липсата на превозното му средство, за което веднага уведомил органите на МВР и застрахователя. В автомобила имало монтирано устройство, което позволявало установяване на местонахождението му. Същия ден представител на застрахователя успял да локализира устройството, което показало, че автомобилът се намира в района на селата Драгичево и Големо Бучино. След стесняване на обхвата, точното местонахождение на противозаконно отнетата кола било уточнено и служителите на МВР я открили до къща, ползвана като сервиз от обвиняемия Борисов.

Според дадените от него обяснения, автомобилът бил оставен за разглобяване от две непознати за него момчета, които обещали да му платят 100 лева за извършване на тази услуга.

Борисов преценил, че няма да се справи сам, поради което извикал на помощ сина си Кристиян. Двамата обърнали внимание на разбитата ключалка, като допуснали колата да е придобита от другиго чрез престъпление. Въпреки това се съгласили да извършат действия, които да доведат до последващо укриване на автомобила.

Чрез използване на инструменти те свалили части от вътрешността и външността на купето, които по-късно пренесли в пристройката до гаража в двора. Двамата възнамерявали да продължат с действията по укриване на демонтираните части на автомобила, но не успели поради намеса на полицейски служители.

Съдът одобри сключеното споразумение и наложи на Кристиян Иванов наказание от една година и четири месеца „лишаване от свобода“. Неговият баща Борислав Борисов е с условно наказание от една година и два месеца „лишаване от свобода“, което е отложено с 3-годишен изпитателен срок.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *