HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СЛЕД ЗАКАНАТА НА Б. БОРИСОВ! Пернишките полицаи атакуват контрабандисти на цигари, конфискуваха 38 000 къса

Около 38 000 къса контрабандни цигари и нарязан тютюн иззеха служители от ОД на МВР – Перник. Това е резултатът от поредната специализирана полицейска операция за противодействие на незаконното притежаване и търговия с акцизни стоки. Тя е проведена в четвъртък на територията на цялата Пернишка област. Проверени са частни имоти, автомобили и хора, при което са конфискувани 37 520 къса цигари без бандерол, 5 кг нарязан тютюн и 170 къса саморъчно напълнени цигари.

От апартамент в кв. „Изток“, обитаван от 69-годишния Димитър Георгиев, са конфискувани 35 380 къса цигари от различни марки. Мъжът е задържан за 24 часа с полицейска мярка, а по случая е започнато досъдебно производство.

При проверка на 66-годишният Д.Е. в пернишкия кв. „Димова махала“ са конфискувани 60 къса цигари. По-късно било претърсено жилището му, където са открити и иззети още 100 къса. Мъжът е задържан за 24 часа и е започнато досъдебно производство.

От частен дом в радомирското с. Касилаг местни полицаи иззели 1780 къса безакцизни цигари. Сградата е собственост на 68-годишния Васил Рангелов, който е задържан за 24 часа. При проверка на къща в радомирското село Гълъбник, собственост на 56-годишния Петър Иванов, криминалистите се натъкнали на 5 кг нарязан тютюн и 170 къса саморъчно направени цигари и той задържан.

В Брезник полицаите от районното управление проверили къща, собственост на 46-годишната С.С., иззети са 200 къса цигари без бандерол.

Засилените полицейски операции срещу контрабандата с акцизни стоки започнаха след предупреждението на премиера Бойко Борисов, че ако до месец директорът на пернишката дирекция старши комисар Валентин Бучински не подобри работата си, ще бъде уволнен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *