HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Сватбеният ритуалчик с 2 магистърски дипломи Ивет Здравкова стана директор на ДГ „Роса”

Главният експерт по гражданско състояние и регистрация в община Благоевград Ивет Здравкова е новият вр.и.д. директор на ДГ №4 „Роса“. Водещата на сватбените ритуали е назначена на ръководния пост, след като предишната шефка на детската градина Росица Кузманова бе пенсионирана  миналия месец. Здравкова е завършила ЮЗУ „Н. Рилски“ и е с две магистърски дипломи по „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Българска филология“. Има 12-годишен професионален стаж като детска учителка в благоевградската ДГ №10 „Мак“ и придобита 3-та професионално-квалификационна степен. През 2007 г. започва работа в община Благоевград. Носител е на многобройни отличия, сценарист и водещ на тържества.

В края на февруари тя защити дисертационен труд на тема „Развитие на екологосъобразните отношения на 6-7-годишните деца във възпитателното пространство на празника” и стана доктор по „Предучилищна педагогика“ в Югозападния университет.

Задоволството си от новия пост на Ивет Здравкова изрази научният й ръководител проф. д.п.н. Елка Янакиева, която разкри, че във Факултета по педагогика обмислят догодина да й дадат часове по една от преподаваните избираеми дисциплини.

Вчера репортер на „Струма” се срещна с д-р Здравкова на новото й работно място. Тя сподели, че е в неплатен отпуск като главен експерт по гражданско състояние и регистрация, и подчерта, че е временно изпълняващ длъжността директор. „Предишната ми работа в община Благоевград бе от друго естество. Сегашната е много по-отговорна“, сподели директорката.

Любопитното е, че педагожката е разработила авторска методика за ранно обучение по пиано, която смята да приложи в ДГ „Роса“. „Допитахме се до родителите, след проведена анкета се оказа, че много от тях искат децата им да учат пиано”, сподели за иновативната си идея Ив. Здравкова, която заедно с музикалния педагог под формата на игра ще учат малчуганите на пиано.

Директорката подготвя и програма по случай Димитровден /26.10/, като част от т. нар. педагогически ситуации са разработени на базата на собствения й дисертационен труд.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *