HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Освободиха двама банкери в Благоевград, вижте кои загубиха шефските кресла

Два банкови клона в Благоевград тази седмица бяха обезглавени, без до момента да са посочени каквито и да било официални мотиви за уволненията.

В понеделник с директорския си пост в “Търговска банка” се раздели бившият областен управител на Пиринско Антон Бръчков. Преди да се захване с банкерското поприще, 56-годишният възпитаник на ВИИ “Карл Маркс” бе изпълнителен директор на “Мулти-мак” ООД – Благоевград и губернатор на Пиринско, назначен от НДСВ през 2001 г. 

Много по-пъстра е банкерската биография на втория освободен в понеделник банков директор – Елка Папанова. Тя бе директор на Банка ДСК до 2010 г., когато бе принудена да напусне поста след предупреждение за уволнение с мотив системно нарушение на трудовата дисциплина.

Малко по-късно банкерката стана фаворит на партия ГЕРБ и името й бе лансирано за директор на благоевградския клон на НОИ, но не бе назначена. Тогава тя започна работа в СИБанк и бързо израсна до регионален директор на банката в Пиринско на мястото на дългогодишния банкер Иван Николов-Бабата.

В началото на тази година Папанова обаче бе понижена в шеф на благоевградския клон, за да освободи мястото си на бившия общински съветник от ГЕРБ Йордан Миленков. Сегашното окончателно прекратяване на трудово-правните й отношения със СИБанк предизвика коментари в банкерските среди. Съпругът на Папанова – ексдиректорът на ЗСТ Владимир Папанов, е първи братовчед на президента Росен Плевнелиев.

И в двете банки в момента шефските постове се заемат от временно изпълняващи длъжността директори, които са кадри на съответните офиси. Очаква се за местата да бъдат обявени конкурси.

Раздвижване всеки момент се очаква и в редиците на УниКредит Булбанк, където преди близо 2 месеца петричкият им шеф Георги Шайков бе отстранен от работа заради оплакване на клиент, че са му изчезнали пари от сметката. Първоначално ръководството на банката го изпрати в неплатен отпуск, за да не пречи на започналата вътрешна ревизия, след изтичане на неплатения той си е взел и болничен, който изтича тази неделя.

До вчера ревизорите още не бяха излезли с доклад, проверката се проточи вече 2 месеца. Не е изключено и да се окажат верни слуховете, че дълго време човек от банката давал крупни суми на собственик на местно чейндж бюро, който развъртал парите в бюрото си и вечер връщал еднодневния заем, на който не му начислявали никакви лихви.

Както вестник „Струма“ съобщи, в банката в Петрич след изпращането в отпуск на Г. Шайков вр.и.д. директор стана Елка Тодорова от пернишкия клон на банката.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *