HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Протести срещу настаняването на нелегални имигранти у нас

На протест срещу вълната от нелегални имигранти у нас се вдигнаха жители на няколко български града. Недоволните настояват правителството да вземе спешни мерки и да наложи ефективен контрол на границата.

Десетки протестиращи се събраха в центъра на Варна още преди началния час на събитието. Те поискаха изграждането на стена по границата с Турция, а докато стане готова – повече военни и полиция и подобряване на условията на работа на униформените.

Според демонстрантите, на ден у нас влизат между 700 и 3000 имигранти – в пъти повече от официалните данни. „В пограничните райони е жив ужас (…) Мигранти където са минали, трева не никне – разбити къщи, кози пътеки сега са като магистрали”, разказа един от гражданите.

По думите му местните хора масово са обирани от мигрантите. В столицата много полиция се събра в началната точка на протеста срещу нелегалните имигранти – пл.”Света Неделя”. Демонстрантите планират да стигнат до Лъвов мост – място, където винаги има голям брой чужденци.

Недоволните искат спиране на финансовата помощ за нелегални имигранти и превръщането на центровете от открит тип в затворени.

Междувременно

Правителството е одобрило на последното си заседание изграждането на бежански център за временно настаняване в село Бояново, област Елхово. Новинита съобщи днес вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Собствеността на бившата военна база в селото вече е прехвърлена от Министерството на отбраната към областния управител.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *