HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След въоръжен грабеж в Пиринско! Пандизчията Красимир Мутиев с разтърсващи разкрития: Пия кал в затвора, в ухото ми влезе хлебарка!

“Завел съм 5 дела срещу администрацията на затвора. Едното е за мръсната и кална вода, която пия в килията. По него извикаха всички свидетели и ги назначиха на работа с цел да не свидетелстват срещу мен. Прикриха всичко.” Това разказа пред “България днес” от пандиза в Бобов дол Красимир Мутиев. Затворникът излежава присъда от шест години и половина лишаване от свобода за пет въоръжени грабежа на гръцки бизнесмени в района на Гоце Делчев.

“Второто дело е за лошата хигиена. В ухото ми влезе хлебарка. Стана в 4 ч. сутринта, а надзирател викна Спешна помощ. Прегледаха ме и казаха да ме водят веднага на лекар в Дупница да я извади. Не ме изкараха и подадох жалба. 16 дни ме държаха умишлено, тъй като водя дела. Беше раздробена и седмица след това ми кървеше ушето. Казаха, че до 3 дни може да остане хлебарката в ушето и да няма проблеми. После може инфекция да се получи, обясни лекарят в съда. А мен 16 дни ме държаха!”, разказва препатилият Красимир.

По делото “Хлебаркагейт” Мутиев посочил и свидетел – килъра Алберто Йорданов.
“Същия го привикаха, казаха му да не свидетелства за мен и го изкараха на работа в столовата. Той е завел над 20 дела срещу администрацията. Марин Ангелов – друг от моите свидетели, лично директорът Апостолов го заплаши да не свидетелства, защото ще бъде изолиран в наказателна килия. И той също работи вече”, сподели затворникът.

Третото дело е за нарушения със стаята за свиждане. “Като награда може да се виждаме три часа с близки без надзиратели и камери. Срещите са пред охрана и през двойни решетки”, споделя Красимир Мутиев.

Четвъртият процес е за липса на телефон в коридора на 4-та група в затвора, в която лежал пандизчията. “Докато заведох делото, нямаше телефон вътре, а имаше по всички други. Като назначиха проверка от съда, предния ден преди да дойдат проверяващите, закачиха телефон”, твърди Красимир.

Мутиев завел и пето дело – срещу офицер от затвора за обида.

“Писах за проверки до всички инстанции и никакво внимание не ми обръщат. Предлагаха ми и на мен работа, да спра да пиша. Лично Росен Петров от администрацията ми каза пред адвокатката: “Как е по-добре – да продължаваш напред с рогата или да започнеш работа на щат в кухнята?” Аз отказах”, разказва Мутиев.

Той е категоричен, че след като е завел делата, е бил спрян от работа в столовата на тюрмата. Подхвърлили му две симкарти за телефон в джоба и така го уволнили.

“Знам затворници, които са хващани с дрога и телефони и в момента са на работа. Има момче в кухнята с петгодишна вътрешна присъда от Врачанския затвор. Приведоха го тук, много пъти лежи в изолатора за побоища и като излезе, го сложиха на работа в кухнята. Друго момче – Димчо, също беше в изолатора. Преместиха го после в най-хубавата група в осми отряд и отгоре на всичко го направиха свръзка с началника. А той беше с много побоища и карцери”, разкрива вътрешните тайни на пандиза Красимир Мутиев.

От 39 години Красимир е прекарал 20 зад решетките. Остава му по-малко от година да излезе на свобода. Надява се това да стане за абитуриентския бал на 18-годишната му дъщеря, която учи в Благоевград. Не се страхува от разкритията, които прави публично.
“Страх ме е само да не ме нагласят. Да влязат на тараш в килията, да ми подхвърлят дрога и да изгоря. Иначе специално от друго не ме е страх”, категоричен е Мутиев.

Пред “България Днес” началникът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов отрече всички обвинения на Красимир Мутиев и обяви, че администрацията се опитва да угоди на всички желания на лишените от свобода.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *