HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

За първи път в община Благоевград ще бъде разкрита подвижна секционна избирателна секция

За първи път в община Благоевград ще има подвижна секционна избирателна комисия. Това стана ясно днес, при провеждането на консултация с представителите на местните ръководства на политическите партии в Благоевград. Срещата се проведе в Община Благоевград и бе открита от Секретаря на Община Благоевград София Янчева и заместник- кмета по икономика и финанси Иво Николов, в качеството му на кмет, упълномощен със Заповед от кмета д-р Атанас Камбитов.

До крайния срок за подаване на заявления за гласуване с подвижната избирателна урна/ 22.10.2016г./, са подадени общо 21. За Благоевград са подадени 20, едно за село Падеш. Поради сформирането на подвижна избирателна комисия на територията на Община Благоевград, избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си в писмена форма чрез заявление по образец, или чрез електронно заявление чрез интернет страницата на общината по постоянния им адрес или настоящия им адрес в случаите, когато своевременно е направено искане по чл. 36 от Изборния кодекс до 31 октомври 2016г.

След публичната консултация ще бъде  изготвен и протокол, който ще бъде подписан от всички представители на местните ръководства на политическите партии в община Благоевград.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *