HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кюстендилец с балканската титла по културизъм до 75 кг в Сърбия, „Мис Кюстендилска пролет 2014” – единствената българка на турнира

Кюстендилецът Антонио Георгиев триумфира на Балканското първенство по културизъм и фитнес в Княжевац, Сърбия, където спечели титлата по културизъм при младежите до 75 килограма, а след това стана и абсолютен шампион при младежите. Веднага след победата си той сподели:

„Не мога да скрия радостта си. Изключително съм щастлив и вече съм сигурен на 10 000 процента, че за да си шампион, трябва да вложиш всичко, най-вече сърце. Ние го направихме. Треньор, обичам те! Тази победа е за теб, моето семейство, моята любима Алис Иванова и всички останали, който бяхте до мен през целия път на лишения, болка и трудности. Обичам ви!”, написа в профила си Антонио Георгиев.

Това е третото му отличие през този месец, след като в началото на октомври грабна златен медал на класически културизъм до 175 см на традиционния турнир “Мечката” в Бургас, а малко преди това демонстрира отлична форма и на турнира “Траяна Августина” в Стара Загора. Там се класира втори в категория до 75 кг при мъжете.

Кюстендилката Милена Митревели-Мирева, която е известна в родния си град като една от най-добрите лекоатлетки бегачки на Природо-математическата гимназия, а само преди две години спечели и титлата „Девойка Кюстендилска пролет 2014”, бе единствената българка в надпреварата в Княжевац. Красивата кюстендилка, която е студентка първокурсничка в Лесотехническия университет в столицата, спечели правото да премери сили в този традиционно мъжки спорт, след като преди броени дни спечели сребърен медал от 19-ия държавен шампионат по културизъм и фитнес 2016 в София.

„Реших да участвам в шампионата по фитнес, тъй като за една година съм спряла леката атлетика поради здравословни причини. За това състезание се подготвях 3 месеца”, обясни Мирева.

Благоевградчанинът Алекси Трънков, който за първи път участва в балканско първенство, завоюво пето място в Княжевац. Той се състезава при младежите в категория „мъжка физика“ до 178 см.

„Доволен съм, мисля, че можех да съм и по-напред в класирането, но не искам да коментирам съдийството, така са решили, приемам го. В златната среда съм“, коментира 21-годишният младеж.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *