HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Стартират масовите проверки по пътищата! Вижте кога започва зимната акция

Масови проверки за гумите, светлините, чистачките и изправността на автомобилите започва полицията от 1 ноември. Първоначално шофьорите само ще бъдат предупреждавани, а от средата на месеца ще им бъдат налагани и глоби, предаде NOVA. През първата седмица на акцията на фокус ще бъдат велосипедите и каруците. Ще се проверяват както тяхната изправност, така и осветлението по тях.

Вторият етап е насочен към безопасността на пешеходците през зимата, а при третия ще се следи за подготовката на автомобилите за движение при зимни условия.

В момента няма законово изискване гумите да са зимни, така че се мери само дълбочина на грайфера, който трябва да е над 1,6 мм. Очаква се обаче до края на годината зимните гуми да станат задължителни при сняг, лед или трайно ниски температури.

Специалистите са категорични, че зимните гуми трябва да са задължителни. Каучукът като има по-добър коефициент на триене това ни помага да имаме по-малък спирачен път и при рязко спиране по-добро сцепление в завоите.

Ако все още не сте сменили своите зимни гуми, съветът на сервизите е да се запишете скоро, защото часовете за близките седмици вече са почти запълнени. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *