HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ВАЖНО ЗА ПЪТУВАЩИТЕ! Адско задръстване при Владая заради протеста, минете по АМ “Люлин”

Протест, започнал в 16,30 часа днес затапи пътя Перник-София. На бунт се вдигнаха жителите на Владая и Мърчаево. Адското задръстване от автомобили  по посока София достига близо до Драгичево, съобщават попаднали в колоните, от които няма измъкване. Протестиращите са категорични, че до 21 часа пътят няма да бъде отворен. Полиция охранява протеста, а пътуващите за столицата е добре да минат по магистрала „Люлин“, ако искат да се приберат нормално у дома.

Недоволните преградихапътя при караулката , а искането им е да бъде подобрено транспортното обслужване за двете населени места. Според протестиращите те многократно са молили за съдействие столичната община, но нямало никаква чуваемост.

„Това е първата демонстрация на несъгласие с безпрецедентната незаинтересованост, арогантност и нехайство на общината и отговорните институции, но в никакъв случай не и последната. Това заявяват организаторите на протеста“, обясняват недоволните.

Основните искания на протестиращите са  незабавна смяна на автобусите за обществено ползване, обслужващи жителите на с.Владая и кв.Княжево, с по-ефективни и съобразени с европейските стандарти, и норми, и оборудвани с велобагажници, както и сгъстен транспортен график.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *