HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Лиляна Павлова: Промяна в цената на винетките няма да има

Към 15 октомври приходите от винетки са 300 млн. лв., от които нетните приходи са 283 млн. лв. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на пресконференция във връзка с приходите от винетки, предаде „Фокус“.

Министър Павлова уточни, че броят на продадените седмични винетки e над 2 млн. 280 хил., а продадените месечни – 366 хил. броя. По думите й, за 2015 г. продадените месечни винетни стикери са били 199 хил.

„В годишните няма голяма промяна вървят около 1 млн. и 800 хил. броя средно всяка година. От тях всъщност ние имаме над 200 хил. броя винетни стикери предоставени по линия на социално подпомагане на инвалиди“, каза министър Павлова и уточни, че са с 20 млн. са надолу,тъй като стикерите предназначени за инвалиди не се компенсират на АПИ.

По отношение на цените на винетките министър Павлова коментира:„Промяна в цената няма да има тази година“, каза тя и посочи, че след въвеждането на тол системата, тогава ще има изцяло ново ценообразуване.

Министър Павлова уточни, че поръчката за избор на изпълнител за въвеждането на комбинирана тол система за заплащане на км е била обжалвана. „Ако очакваме тази седмица да се произнесе Върховният съд, което ще ни даде възможност да я възобновим и най-накрая надявам се да приключим търга за избор на изпълнител на тол системата“, каза тя. По думите, ако до края на тази година се избере успешно изпълнител и през следващата година бъде изработена, през 2018 г. тя ще може да се въведе.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *