HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Най-щастливи сме на 53 години

Щастието сполетява хората на 53-годишна възраст, пише вестник “Дейли експрес”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на Crystal Ski Holidays, съобщи БТА. 

На тази възраст хората вече са в състояние да приемат несъвършенствата си, радват се на по-голяма увереност, не се тревожат за дреболии, не ги съпътстват обичайните за младостта финансови тревоги, по-слабо се вълнуват от мнението на околните. Това са само част от позитивите на по-зрелите години.

Допитването, обхванало хора на възраст между 50 и 70 години показва, че повечето от тях сега се чувстват по-щастливи, отколкото на младини. Средната възраст, на която се постига истинско задоволство от живота, е 53 години.

Сред предимствата на по-късната възраст, изтъкнати от участниците в анкетата, са че могат да бъдат спонтанни, прями и да се надсмиват над околните, не им се налага да участват в маратони, могат да живеят без секс, но не и без очила.

Освен това могат да поверят спокойно тайните си на приятели, тъй като е много вероятно те да ги забравят, могат да носят удобни дрехи и обувки, без да ги е грижа за това как изглеждат, имат повече време за развлечения, могат без угризения да подремват следобед и имат извинение за това, че забравят. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *