Благоевградски танцьори част от шоуто на Валя Балканска в Испания

Благоевградски танцьори самодейци се изявиха с великата Валя Балканска на испанска сцена преди два дни. Българската мегазвезда и танцовата трупа бяха посрещнати на крак с бурни овации от хилядите българи и испанци в зала „Боржа” на испанския град Валядолид. Певицата с магически глас просълзи всички гости, като откри концерта си с хитовата песен „Излел е Дельо хайдутин”, испанци от публиката също пяха с нея, поразени от мощния й глас.

Благоевградските танцьори от мадридската самодейна трупа „Асоциация Тенгра” Емил Делев, Минка Делева и Надя Йовова споделиха за преживяването: „Усещането за нас е неповторимо. Получи се грандиозно шоу. Нищо не може да сгрее душата на един емигрант така, както емоцията, която изпитваш при срещата с български изпълнител. Валя Балканска е дълбоко емоционален човек и усеща убийствената носталгия, която чувстваме всички ние. Тя успя да успокои нашата тревожност с присъствието и с думите си – думи на майка и българка.

През сълзи споделяме колко е трудно човек да привиква с чужда култура и традиции. Хиляди сме българите в Испания, често можеш да срещнеш сънародник по супермаркетите, по парковете и по моловете, но въпреки това усещането за самотност си остава дълбоко в теб, защото начинът на живот, маниерите, стилът на общуване, привичките са много по-различни от всичко онова, с което си свикнал. Нашият призив е всеки, който има шанса да остане в България, да не го пропилява, знаете поговорката „Чужбина майка не става“, казват благоевградските танцъори, които са направили своя трупа в Испания. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *