HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Той е на 12, а тя само на 11 години: Не са приятели, а се сгодяват! Тези две деца и техните родители разгневиха света! (СНИМКИ)

Насър Хасан от Египет, организирал двоен празник – за сватбата на своя голям син и за сватбата на по-малкия си син Омар с избраничката му Гара. Всичко това нямаше да бъде така необичайно, ако в последния случай не ставаше въпрос за деца на дванадесет и единадесет години, пише zajenata.bg.

За никого възрастта на двойката не била проблем, защото както пишат местните медии “ставало дума само за годеж, а не за сватба”, цитиран от Вашингтон Пост.

Египетските закони предпазват младите момичета и забраняват брак под 18 години, но на практика това не винаги се спазва. Малолетни и непълнолетни се женят, а законът се заобикаля, така че те официално се женят, когато навършат 18.

Въпреки това, случаят с Омар и Гара разгневи световната общественост, особено активистите за правата на децата и жените. Снимките от техния празник са се появили и във вестниците в Египет, на които може да се види как момчето е с костюм, а 11-годишното момиче носи рокля и има много грим по себе си.

Ръководителят на центъра за правна помощ на жените в Египет, Ред Елдабуки, декларирал случката в Националния център и в прокуратурата.

-Годежът на Омар и Гара ще доведе до ранен брак, който ще промени много неща в живота на момичето, ще го лиши от нормално детство, шанс за образование, нормално човешко развитие и ще го изолира от социалните кръгове, казва той.

Хасан, бащата на Омар, за местните медии заяви, че нито той, нито синът му са направили нещо нередно. Той твърди, че двойката било много зряла и двамата развили силни чувства един към друг комуникирайки чрез Facebook.

-Той отдавна говори, че я обича и че иска да й се зарече във вярност, заявява бащата Хасан.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *