СТРАШНА ТРАГЕДИЯ! Млада майка изчака да остане сама вкъщи и си надяна примката

Млада жена се обеси в дома си в шуменското село Памукчи, община Нови пазар, в неделя следобед, пише “24часа”. 33-годишната Нехиде Фикриева от 3-4 месеца била настанена за лечение в психоболницата в Царев брод, за уикенда от там я пуснали в домашен отпуск да се види с близките си. Имала съпруг и две деца, най-малкото, нямало и годинка. Точно след раждането на последното дете почнали проблемите й, казаха местни хора и затова е била настанена в Царев брод за лечение. В неделя след обяд изчакала съпругът й да изведе децата на разходка, в къщи нямало никой. Тя слязла в мазата, там на една греда си направила примка от сезал. Намерил я надвечер братът на съпруга й.

Есента е времето на самоубийците. Мрачното време, късият ден, мъглите и дъждът допълнително стресират хората, особено тези с психични проблеми При различните хора прагът на напрежение и страх е различен. Пролет и есен, както и в празничните дни, депресивните състояния се обострят.

По данни на РЗИ в Шумен от началото на годината до края на септември 60 души са направили опити за самоубийство в областта. Шест души обаче са го направили. Петима са се обесели, един се е хвърлил от високо. Трима от самоубийците са жени и трима мъже. Цифрата е доста по-малко от тази за други години. От тези 60 души, които са били спасени или опитът им да се разделят с живота си е бил неуспешен, 37 са жени и 23 мъже. Предимно са пробвали медикаментозно да се самоубиват и в редки случаи с хладно оръжие Всяка минута поне двама души някъде по света посягат на собствения си живот.

Според някои изследвания България е на първо място по самоубийства или опити за такива в цяла Европа. У нас средно край на живота си слагат около 1600 души годишно. Според други изследвания България не попада сред топ 10 на държавите с най-много самоубийство.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *