HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Истинско чудовище отстреля с един изстрел интернет техник, кметове се редят да се снимат с трофея

Интернет техникът в кабелна телевизия в Дупница Васил Евстратиев уби по време на лов 200 кг глиган гигант.

Васил Евстратиев от 7 г. е член на ловната дружинка на с. Шатрово, община Бобов дол, в която членуват прокурор Ивайло Василев, бизнесмените Кирил Кирилов и Петър Петров от Дупница.

В събота дружинката ловувала в местността Киселичка мала край село Шатрово, когато късметът се усмихнал на Васил Евстратиев и той с един изстрел повалил огромния звяр.

Репортер на “Струма” откри по телефона В. Евстратиев, който емоционално разказа: “Дружинката направи гонка за диви свине. наредихме се, зад мен беше застанал прокурор Ивайло Василев. Ако аз изпуснех глигана, той щеше да стреля по него. От две години се опитваме да убием огромното животно. Ранявали сме го много пъти, но все оцеляваше. В събота успяхме. Изпречи се точно пред мен. Хладнокръвно се прицелих и с един изстрел го убих. Глигите му са дълги 21 см. Глигани с толкова дълги зъби са ценна находка. Обикновено глигите на дивите прасета са дълги до 18-20 см. Като одрахме кожата на глигана, я закачихме на две дървета в гората. Кожата беше дълга около 1, 90 м.

Ловецът с най-дълъг стаж – от 46 г. в нашата дружинката, 65-г. Ал. Веневски заяви, че преди много години е улучвал малко по-голям глиган от този. През целия си стаж като ловец той не е виждал такова чудо. Мълвата за трофейния улов веднага се разнесе в ловните дружинки в Югозападна България. В неделя пристигнаха бивши и настоящи кметове на райони в София и си правиха снимки пред опънатата кожа на глигана гигант.

„Аз съм удовлетворен от слуката. В ловджийските среди главата на убитото животно се дава на този, който го е отстрелял. Трофея ще сложа в механата в дома си, където съм наредил трофеите и на други убити от мен животни”, разказа Васил Евстратиев. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *