HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Задържаха изпълнителния директор на ИАРА

Три лица от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са били задържани при акция на ДАНС и прокуратурата, съобщи в предаването „Здравей, България” Румяна Арнаудова, говорител на Главната прокуратура. 

Сред тях е изпълнителният директор, както и служител на ИАРА. Арнаудова допълни, че за другия задържан не могат да кажат все още в какво качество е действало, за да не се попречи на разследването.

„Провежда се разследване в Бургас, София и Ямбол. Иззети са множество документи. Разследва се злоупотреба с евросредства, както и изпълнителния директор на ИАРА”, съобщи Арнаудова.

Става дума за получаване на субсидии от ЕС въз основа на данни с невярно съдържание, заявени от търговски дружества. Въз основа на тези неверни сведения, което е станало със знанието на изпълнителния директор, са били изплатени парични средства.

Очаква се днес да бъдат повдигнати обвинения на различни лица. Арнаудова отказа да каже за какви суми става дума, за да не пречи на разследването.

Относно поискания имунитет на Делян Добрев Арнаудова отговори, че се извършват действия, съобразно доказателствата, които са събрани. „Твърдим, че е налице бездействие и безстопанственост. Делян Добрев не е предприел каквото и да е действие, за да се прекратят плащанията към „Парсънс”, допълни тя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *