HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Улица почерня от полицаи! Арестант надхитри надзирателите и избяга от килията

Арестант надхитри надзирателите и избяга от следствения арест в Дупница, като прескочи двуметровата телена ограда и над 5 м висока заключена врата. Двайсетина полицаи веднага окупираха района над някогашната култова кръчма “Тихия кът” в кв. “Развесена върба” в Дупница и откриха беглеца в къща до неговия роден дом.

40-г. Жеко Николов бил задържан заради поредната си кражба и затворен в следствения арест в двора на РУП, който се охранява от служители на Съдебна полиция. В неделя Жеко бил пуснат на разхозка в ограденото с мрежа пространство на ареста. Той използвал момента, в който надзирателите се занимавали с новоприет арестант, и духнал с бясна скорост, прескочил двуметровата оградна мрежа, с три скока се озовал до нефункциониращ портал, висок над 5 м, покатерил се през него и се озовал на свобода. Надзирателите установили бягството на арестанта и веднага се обърнали за помощ към колегите си от РУП – Дупница.

Няколко полицейски автомобила блокирали за минути част от кв. “Развесена върба”, където живее арестантът. Съкварталци на Жеко коментираха: “За няколко минути улицата почерня от полицаи. Никой не смееше да излезе навън, всички надзъртахме от прозорците, за да разберем какво става. Оказа се, че търсят съседа Жеко, избягал бил от ареста. Откриха го не в неговия дом, беше се скрил в двора на къщата на неговите съседи”, разказа комшия.

Николов е задържан и върнат обратно в ареста. Бягството ще му коства още няколко месеца затвор. Той е стар познайник на полицията. Често го задържат за кражби. Лежал е и в затвора за противозаконни деяния.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *