HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Майка и дъщеря шокирани! Нищо не остана от черешовата им градина, 50 овошки отсечени призори

Неизвестни отсякоха над 50 черешови дръвчета от частен имот в най-голямото кюстендилско село Коняво. Потърпевшите са майка и дъщеря земеделски производители, които създали черешовата градина в местността Долногранички път преди пет години, коментират живеещите в село Коняво.

„Хубава беше градината, това е убийство, нищо че става въпрос за дръвчета”, коментират живеещите в селото. Според собственичките на градината става въпрос за отмъщение, тъй като от години имало спорове около имота.

В неделя около обяд е подаден сигнал на тел. 112 за инцидента, казаха от полицията в Кюстендил. Група на Криминална полиция е взела отливки от обувки, останали в пръстта. Напълно унищожени са два реда млади овощни дръвчета, които е трябвало да дадат плод през следващото лято. Собственичките майка и дъщеря отглеждат череши и ябълки, градините им са хубави, с млади дървета и са създадени с пари от фонд „Земеделие”.

„Тук, на село, всеки знае колко труд и грижи трябват, за да се отгледа едно дръвче от фиданка до плодно дърво, заради това тези хора нямат сърца”, коментират жителите на Коняво.

Потърпевшите очакват полицията да си свършат работата и да намерят вандалите. Нямат застраховка, заради това очакват от фонд „Земеделие” да вземат предвид станалото.

Собственичките в петък цял ден ораха и почистваха около дърветата в градината, която е разположена на пет декара площ, разказаха съседите им. Най-вероятно дърветата са отсечени в събота срещу неделя. Били са организирани, с автомобилен превоз, най-вероятно в ранните часове на деня, когато пътят за съседното село Горна Гращица е почти пуст.

Само за последния месец това е третият случай на вандалски акт в черешов масив в Кюстендил.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *