HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

България одобри търговското споразумение между ЕС и Канада

Министерският съвет прие решение за одобряване и подписване на търговското споразумение между Канада и Европейския съюз – СЕТА. Одобрено е и Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада, съобщи правителствената пресслужба.

С това решение кабинетът упълномощава постоянния представител на България към ЕС да подпише двата документа под условие на последваща ратификация и при условие на поет официален ангажимент от страна на правителството на Канада за отмяна на визовите изисквания за български граждани не по-късно от края на 2017 г.

„Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси”, уточняват от Министерския съвет.

Вчера обаче стана ясно, че е възможно да се провали подписването на споразумението между Канада и ЕС, защото Белгия не е съгласна. Актът трябваше да бъде подписан в четвъртък – 27 октомври, но засега датата не е нито отменена, нито потвърдена.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *