HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът Камбитов и Посланикът на Италия Н.Пр. Стефано Балди връчват наградите „Джовани Фалконе“

За поредна поредна година Благоевград ще е домакин на церемонията по връчване на наградите за полицаи и магистрати „Джовани Фалконе“. Награждаването ще се извърши на 26 октомври от 11:00 часа в зала „22 септември“, в рамите на конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.

Събитието ще бъде открито от кмета  на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, а сред официалните гости ще бъдат посланикът на Италия  – Н.Пр.  Стефано Балди, посланикът на Румъния – Н.Пр. Йон Гълеа, Митко Солаков – почетен консул на Казахстан и др. 

Специално за наградите в Благоевград ще пристигнат полицаи, съдии и прокурори от цялата страна, като номинациите са направени от профсъюзи, колеги и неправителствени организации.

В тазгодишното издание на церемонията участие ще вземат и Леонардо Гуарнота – Генерален секретар на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“, Палермо, Италия, Ерик Лейонмарк  – Генерален секретар на неправителствена организация Европейски градове срещу наркотиците, Стокхолм, Швеция.

Преди церемонията по награждаване, в 09:30 часа в Окръжен съд Благоевград ще се проведе среща на гостите от фондация „Джовани и Франческа Фалконе“ – генерален секретар Леонардо Гуарнота и мениджър за проектите Лоредана Интроини с председателя на Окръжен съд Благоевград – Катя Бельова и председатели на районните съдилища в Благоевградска област. В 10:15 часа ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на Джовани Фалконе на сградата на Окръжен съд Благоевград от фондация “Джовани и Франческа Фалконе” и присъстващите магистрати.

Конкурсът за магистрати и полицаи “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж” в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе е учреден през 2009 година от Община Благоевград със съдействието на посолството на Република Италия.

С провеждането му се цели да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви.

По този начин е постижимо да бъдат наложени съвременни личности от институциите, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и особено сред подрастващите.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *