HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Режисьорът на „Бързи и яростни“ Роб Коен в пълна секретност снима каскада на Е-79 край Дупница

Американски екшън филм се снима в пълна секретност край Дупница, негов режисьор е Роб Коен, направил кинохитовете „Бързи и яростни“ и „Трите хикса“. Заради каскадите е затворен за по 12 часа дневно главен път Е-79 между селата Дяково и Тополница от 7,00 до 19,00 ч. Снимките ще продължат четири дни, което създава много неудобства на хората от района.

Шофьорите псуват и коментират: “В тая държава всичко се продава. Може ли главен път да се затвори за четири дни! От АПИ са получили някой лев за наем на шосето, поне да ги изразходват за пътната инфраструктура!”.

Вчера се налагаше колите, пътуващи в посока Дупница-София, да минават по обходен маршрут, пропускат се само автобуси и линейки. Малко преди обяд, докато траеше подготовката за поредната сцена, линейка на Спешен център – Дупница беше пусната да мине по пътя с пациент с тежък инсулт.

На два километра преди язовир „Дяково” патрул на КАТ-Пътна полиция е завардил главния път, до дупнишките полицаи стоят двама охранители, наети от американските продуценти. През четирите дни ще се снима екшън сцена между два автомобила в яростна гонка по главния път. Разбра се, че по нареждане на режисьора Роб Коен всичко се пази в пълна тайна, дори и двата автомобила, с които ще се извършват каскадите, са покрити и само няколко души знаят каква марка са и как изглеждат. Гардове с бинокли наблюдават района на снимките. Няколко ТИР-а с техника са паркирани отстрани на пътя. Роб Коен сам е избрал тази отсечка от главен път Е-79 за екшън сцените в поредния високобюджетен американски филм.

Въпреки пълната тайнственост за снимките на американската продукция се появи информация през лятото, когато Роб Коен и екипът му изградиха снимачна площадка в село Герман. Там бе издигнат грандиозен декор – почти цял бутафорен квартал, който по сценарий да бъде разрушен пред камерите. Заглавието на проекта е “Категория 5”. Екшън трилърът е холандско-американска продукция. Името идва от едноименния ураган, който, изглежда, ще потроши голямата част от декорите, издигани у нас два месеца. Според замисъла на филмовата история, докато природното зрелище приближава, в един от американските монетни дворове амбициозни крадци организират масивен обир на държавната хазна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *