HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бивша затворничка набеляза жертвата си! Дегизирана с перука изтегли 28 000 евро от банката с фалшива лична карта

2 години и 10 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване ще лежи в затвора измамница, изтеглила 28 000 евро от сметката на перничанка, след като се дегизирала с перука, за да прилича на жертвата си. Трима нейни помагачи пък получиха условни присъди. Наказани са Божидар Николов с 2 години и 10 месеца условно и 5-годишен изпитателен срок, Катя Данова получи същата присъда, а Венцислав Паунов – 3 години с 5-годишен изпитателен срок. Делото се гледа за четвърти пореден път от Пернишкия окръжен съд заради допуснати процесуални нарушения и сега бе по съкратената процедура.

Бойка Янушева, която вече е била 3 години в затвора за измама, се облякла като жертвата си Виолета Дамянова, сложила си перука и с фалшива лична карта изтеглила от сметката на перничанката крупната сума. След това по настояване на Венцислав Паунов, който бил шеф на столичната охранителна фирма „Вей Ко“, прехвърлили 10 000 евро по сметката на негов кредитор.

Бандата бе разкрита, когато клиентката на банката Дамянова установила, че сметката й е празна. Оказало се, че тя е измамена с помощта на нейни приятели.

Близък на Виолета разбрал, че продала апартамент. Той се докопал до данните от личната й карта и авоарите й. После направили фалшиви документи. Бойка се дегизирала така, че да прилича на Виолета. Тя сложила дори перука. Заедно със секретарката на Венцислав – Катя Данова, която също е бивша затворничка, отишли в банката и изтеглили парите на Виолета.

Решението на Пернишкия окръжен съд подлежи на обжалване пред по-висша инстанция. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *