HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шокиращо разкритие! Страшен хакер сринал eBay с камери от България

Хакер, известен в киберпространството като Семпай стои зад най-голямата атака в интернет, при която беше блокиран достъпа на потребителите до част от най-посещаваните сайтове- eBay, Twitter, Linkedin, Amazon, пише „Телеграф”.

Ударът започна в петък по обяд, засягайки основно потребителите по източното крайбрежие на САЩ, като за осъществяването му са използвани охранителни камери в България. Семпай от години се занимава с такива атаки, при които със заразени устройства се блокира достъпа до определени сайтове, защото се изпращат едновременни заявки до порталите.

Преди дни споделил важен сорс код в един от най-известните хакерски форуми. Той е бил написан на език”Си” и с него е показано как да бъде използвана бот нет мрежата „Мирай” за извършване на атаки.
Самият „Мирай” е инструмент, който сканира интернет пространството по целия свят, откривайки различни уязвимости, позволяващи на хакерите да използват  чужди телевизори, камери, компютри или таблети за атаки.

Въпросният сорс код се стартира не от лаптоп вкъщи, а от мощни сървъри, които го управляват. Според разследващи, 80% от устройствата, които „Мирай” владее за атаки са китайски охранителни камери, вързани в интернет.
Подобни видеоочи от България също са били използвани при атаката. Ако подобна атака бъде насочена към държавната администрация на страната ни, ще бъде блокирана работата на КАТ, всякакви услуги и разплащания, коментират експерти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *