HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Откриха грешка в препоръките за кърменето

Група независими национални експерти в САЩ прецени, че официални препоръки, свързани с кърменето, като например да се избягва ползването на биберони и бебето да бъде хранено изключително от гръдта на майка му през първите дни след раждането му, са неуместни и дори опасни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Експертите анализирали резултатите от десетки изследвания, за да установят за какъв период жените са подтиквани да кърмят. Заключенията им са, че съветите към отделни индивиди са по-ефикасни от общите директиви за болниците. 

Оказало се, че някои директиви, като тази на Световната здравна организация, че ползването на биберони не е подходящо при кърмене, могат да се окажат дори опасни. Това твърдение е погрешно, уверяват експертите, като отбелязват, че бибероните са препоръчвани, за да се намали рискът от внезапна детска смърт.

Експертите не са съгласни също с препоръката бебето да бъде хранено изключително с майчина кърма през първите дни след появата му на бял свят. Заради тази препоръка то може да бъде изложено на риск от обезводняване и хоспитализация, защото понякога са нужни между 4 и 7 дни, за да може майката да разполага с достатъчно кърма.

Приемът само на кърма може да причини бъбречни проблеми при бебетата

Препоръката бебетата да бъдат хранени с майчина кърма през първите 6 месеца след раждането си бе поставена под въпрос от неотдавнашно изследване, което показа, че за някои бебета консумацията на малки количества алергени, като фъстъци, между 4-ия и 6-ия месец след появата им на бял свят има благоприятен ефект.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *