HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Гавра с българки в Гърция! Затворили нашенки в мизерно мазе, една от тях била съблечена гола и скрита от инспектори по труда

Жени от цяла България се оказаха измамени от фирма за работа в Гърция. Условията на труд не са били тези, за които са се договаряли, а все още имат да вземат пари.

Вместо камериерки, те се оказали миячки на тоалетни и метачки пред петзвездния хотел, в който са били наети. Това разказаха потърпевши в студиото на „Тази сутрин”.

Преди да заминат, те са подписали договори на капака на някаква кола, без да им бъде дадена възможност да ги прочетат, тъй като представителят на фирмата, която ги е наела, Милена Михова, им казала, че много бърза. Договорите им са били регистрирани със закъснение, а копия от тях жените все още нямат. 

Две от служителките – Здравка Георгиева и Венета Манушкина, обясниха, че са живели в подземие в хотела, в стая без прозорец, без дневна светлина, с много мухъл и влага. От първата заплата са им били удържани по 50 евро за оформяне на някакви документи, които така и не са получили.

Хотелът е плащал на фирмата по 28 евро на ден за всяка камериерка, но жените са получавали по 19 евро на ден и все още имат да вземат заплати за май и за юни.

Накрая са били преместени в друг хотел, по думите им – оставени на 50-градусова жега с 2 евро на ден, а управителят на хотела им е дал 50 евро, за да се приберат. 

Пенка Узунова и Теменужка Колева от Пловдив също потвърдиха, че са подписали хвърчащи листи на капака на колата. Те искат комисионните от по 250 евро, които са им били удържани, да им бъдат върнати.

Теменужка Колева разказа, че условията на работа и отношението към българите са били нечовешки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *