HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шпецле със сирене

Необходими продукти:

2 яйца

200 г тесто за паста

100 г швейцарски или германски ементал

10 г масло

1 средна глава лук

магданоз

3 резена пушен бекон (по желание)

индийско орехче

сол и пипер

вода

Начин на приготвяне:

Напълнете тенджера на около 3/4 с вода и добавете 1 с.л. сол. Оставете да заври.Сложете тестото за пастата върху дървена дъска за рязане и изрежете с нож малки дъмплинги с размера на няколко грахови зърна. Пуснете поотделно готовото тесто във водата. Можете да използвате и машинка за шпецле, ако имате. Но така или иначе традиционното ястие се прави по този начин – на ръка. Когато дъмплингите изплуват над водата, ги извадете – готови са.

Сгорещете тиган и добавете маслото.Добавете фино нарязания лук и по желание нарязан бекон.Оставете да се пържи, докато лукът стане леко златист. Сега добавете шпецлето и натрошете сиренето.

Запържете за няколко минути. Овкусете със сол и пипер.Поръсете отгоре с малко магданоз.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *