HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Хрян и спирт срещу косопад

Косопадът е проблем, чиито причинители могат да са няколко. При някои това е генетична предразположеност, при други е резултат от наличието на определени заболявания, при трети – резултат от многото стрес в ежедневието. Каквато и да е причината, косопадът е нещо, което неминуемо се отразява на самочувствието и създава неприятен дискомфорт.

Едно от най-мощните средства за справяне с косопада е хрянът. За целта този лютив кореноплод трябва да е прясно изваден от земята и да е сочен. Трябва да се има предвид, че предлаганият хрян на пазара е престоял значително време и в повечето случаи сърцевината му е тръгнала да изсъхва.

Когато се сдобиете с растението, то трябва да се почисти перфектно. Нарязва се на ситно и се поставя в бурканче. Другото, което е необходимо за направата на този лек, е 95-градусов етилов спирт. Той може да бъде открит във всяка аптека. С него се залива наситения хрян. Бурканът се затваря плътно. Най-добре е върху него да се напише датата, в която е затворен.

Така се оставя да престои точно десет дни, след което разтворът се прецежда. В получената смес се топи памучен тампон, с който всяка вечер се втрива от лекарството в скалпа. Разресва се добре и се оставя така за през нощта.

Процедурата се повтаря всеки ден до постигане на желания ефект. Още на десетия ден се забелязват видими резултати и започват да израстват нови косми.

Освен при косопад, този лосион помага още при екземи, кожни раздразнения и упорити пъпки. За целта от него се нанася по няколко пъти на ден върху засегнатото място.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *