HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бракониер, 3 пъти залавян от горските в Разлог, осъден на пробация

Наказание осем месеца пробация за незаконна сеч и транспортиране на дървесина получи поредният нарушител в горските територии – 27-годишният Иван Татарски от Разлог. Делото беше решено със споразумение, поради което бракониерът отърва по-сурово наказание и глоба. Той беше осъден да заплати и разноските за направените експертизи на стойност 600 лв.

Иван Татарски е сред системните нарушители в горските територии. Той беше изправен на подсъдимата скамейка за съвкупност от престъпления, част от които извършени в условията на продължавано престъпление, и обвинен за незаконна сеч, транспортиране и разтоварване на незаконно добита дървесина.

Татарски беше уличен за транспортирането на 1.35 куб.м незаконно добита дървесина от бял бор на стойност 118,80 лв., както и за сеч на 6 броя дървета от ела, общо 2.812 куб.м, на стойност 260.16 лв. Два пъти той е залавян от горски служители и в момент на разтоварване на незаконно добита дървесина на територии, стопанисвани от ДГС – Разлог. Първия път е спипан с 0.89 куб.м широколистни дърва от бук на стойност 57,85 лева, а втория – с 0.40 куб.м, също букови дърва, на стойност 26,00 лева. При третото констатирано нарушение Татарски е разтоварвал букова дървесина с обща кубатура от 0.30 куб.м, но пред частен дом в Разлог.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *