HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ниските оценки в училище – гаранция за успех в живота

Схващането, че отличната диплома ни гарантира светло бъдеще, е толкова залегнала в съвременното съзнание, че не можем да прозрем колко абсурдно звучи всъщност. Никой работодател няма да гледа оценките ви в дипломата от средно образование, когато ви наема. А статистиката е категорична – тези, които едва завършват, често са най-успешните в живота. Причините за това са няколко:

Прости решения

Мързеливият човек се е научил да намира най-лесния начин да свърши най-трудната работа. На това се е научил и самият Бил Гейтс в училище и днес наема само хора с нестандартно мислене.

Следват мечтите си

Когато се занимавате с нещо, което обичате, няма как да не успеете. Никой не е казал, че трябва да продължите да се занимавате с това, което родителите ви искат, или това, с което сте се захванали в началото на обучението си. Има много примери за хора, които дори не са завършили училище, а днес управляват огромни компании.

Ясни цели

Човек може да открие целта в живота си и на 40. Важното е да не спира да я търси – това съветва световноизвестният Стив Джобс. А когато я откриете, просто я следвайте. Джобс дори не е завършил университет, а днес дори и след смъртта си е на върха на IT индустрията. Той съветва студентите да не се примиряват. Единственият начин да вършиш отлична работа е да обичаш това, което правиш, категоричен е още той.

Учене

Опит от първа ръка

Лошите ученици стават такива, тъй като им се налага от рано да започнат работа. Това понижава успеха им, но пък им дава уникален житейски опит от първа ръка. А и е малко вероятно да ви вземат на работа, ако нямате никакъв предишен опит.

Борят се

За да успееш, трябва да знаеш как да губиш. За това са нужни страст, упоритост и емоционална интелигентност. В бизнеса и живота винаги има лоши моменти. Важното е да се научите да се да изправяте след всеки удар на съдбата, без да позволявате да ви пречупи емоционално.

Знаят как да се наслаждават на живота

Студентите с лоши оценки често идват с махмурлук на работа. Те знаят как да се наслаждават на живота и винаги успяват да съчетаят това с важните си задачи. А шефовете предпочитат веселите хора, които повдигат настроението на околните, вместо сериозните, които стресират обстановката.

Нови запознанства и знания

Вместо да се съсредоточават в предмети, които ще са им безполезни за в бъдеще, хората с по-ниски оценки предпочитат да четат литература, която им харесва. Те са и много по отворени към нови запознанства. Тези качества в крайна сметка ги изстрелват много по-високо в живота.

А оценките – те са просто цифри. Важното в крайна сметка е какво си постигнал.ezine

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *