HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тези сватбени ритуали ще ви ужасят и разсмеят едновременно

По света има сватбени традиции, които дори не можете да си представите. Някои от тях ще ви ужасят, а други искрено ще ви разсмеят, но всяка от тях определено ще изненада и най-креативното въображение.

Да се омъжиш за дърво

В Индия жените, родени на Манглинс – астрологична комбинация, при която Марс и Сатурн попадат е 7 дом, се смятат за прокълнати и в никакъв случай не бива да се омъжват за човек, защото техният съпруг ще почине скоро след сватбата. Жената обаче задължително трябва да се омъжи и в този случай тя се венчава за дърво.

Не влизаш нечист в семейния дом

За племето Тидонг от Северно Борнео е много важно младоженците, които ще прекрачат прага на семейния си дом, да влязат пречистени не само духовно, а и телесно. По тази причина те трябва да посещават тоалетната 3 дни и 3 нощи, преди да легнат заедно в семейното ложе и да консумират брака си.

Да плачеш по 1 час на ден месец преди сватбата

По цял свят сватбените церемонии са много емоционални и нерядко хората плачат на тях. В Китай обаче сълзите само на тържеството не са достатъчни и хората искат да са сигурни, че булката приема емоционално предстоящата си венчавка. По тази причина според традицията жената, която ще се омъжва, трябва да плаче по 1 час на ден в продължение на 1 месец преди женитбата.

Да хвърлят по теб гнусотии

Младоженците в Шотландия са принудени да докажат пред всички свои познати и приятели, че ще издържат всички проблеми в брака. За целта те застават неподвижно преди церемонията, а хората, които ще присъстват на сватбата им, започват да хвърлят по тях най-отвратителните неща, които може да си представите. Младоженците обаче трябва да понесат стоически това, за да защитят любовта си и желанието да сключат брак.

В Масай, Кения, когато бащата дава ръката на своята дъщеря на мъжа, който я поискал за съпруга, той трябва да покаже, че е съгласен с брака не само с думи. Благословията се дава и като таткото наплюе добре младоженците.

Бой за младоженеца

При племе в Уганда след сватбената церемония мъжът не може да прави секс със законната си съпруга, защото техните традиции повеляват друго. Съпругата трябва добре да набие своя любим с точилка или друг предмет, които ? е под ръка, и да го изпрати при родителите му. Този ритуал се повтаря всеки ден в продължение на седмица и ако дотогава мъжът не се е отказал, бракът може да се консумира.

Да заплюеш булката и младоженеца

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *