HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Община Благоевград призовава жителите да изхвърлят отпадъците на определените за целта места

Община Благоевград напомня, че е забранено изхвърлянето на строителни и битови отпадъци на нерегламентирани за целта места. С оглед спазване на реда, установен в Наредба за управление на отпадъците, се извършват периодични проверки за наличието на нерегламентирани сметища. Служители на Община Благоевград непрекъснато се отзовават на сигнали, подадени от граждани, свързани с нарушаване на забраната за изхвърляне на отпадъци, извън предвидените за това места. При нарушаване на забраната, нарушителите подлежат на санкции, предвидени в Наредбата за управление на отпадъците. Максималната предвидена глоба за физическо лице е 1000 лева, а за юридическо 4000 лева. Община Благоевград непрекъснато извършват дейности по премахване на отпадъци на места, които не са определени за тази цел.
Кметовете по села и кметските наместници в община Благоевград също упражняват контрол по отношение на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Подобни сметище застрашават както околната среда, така и здравето на хората, живеещи в близост до тях.
Община Благоевград апелира гражданите да пазят града и малките населени места чисти, да не замърсяват околната среда и да сигнализират на „Горещия телефон“ на Общината 073/ 88 44 34, в случай, че забележат замърсени терени.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *