Български шофьор ранен в Италия, надлез се сгромоляса, когато тирът му минавал по него

Един човек загина, а 7 бяха ранени, след като в петък следобед се срути надлез над шосе близо до северноиталианското езеро Комо. Надлезният мост поддал и се сгромолясал точно когато по него минавал български тир. Камионът се стоварил върху двете платна на шосето отдолу, при което 50-годишният шофьор изхвърчал от кабината. Той е тежко ранен. Тирът пренасял 108 тона товар, включващ стоманени бобини, но транспортирането било разрешено от властите на провинция Леко. Инцидентът станал на шосето Милано – Леко, между общините Чезана Брианца и Аноне, пише 24 часа. Не се уточнява името на българския шофьор. Сред ранените са и три деца, намирали се в коли под надлеза. Починал е шофьорът на ауди, затиснато под руините. Става въпрос за местен жител.

Две коли са били напълно смачкани от циментения мост и от стоманените бобини. На мястото пристигнали 7 линейки, 2 хеликоптера и няколко коли на пожарната, за да се включат в спасителните акции.

Според държавната компания АНАС, която отговаря за поддръжката на италианската пътна мрежа, тя неколкократно предупредила преди инцидента, че въпросният надлез е опасен и трябва да бъде затворен за движение. През изминалите дни от него вече падали парчета. Надлезът е строен през 60-те години. Служителят по поддръжката на въпросната част от пътя няколко пъти поискал от провинциалните власти незабавното му затваряне. Те от своя страна поискали от компанията издаването на официална заповед за затваряне на пътя, но точно когато служителите пътували към въпросния надлез, за да го инспектират на място, той рухнал.

Провинциалните власти сега прехвърлят вината на компанията АНАС с думите, че тя била в правото си да затвори надлеза и без разрешение от провинцията. Прокуратурата на Леко е открила разследване по обвинения за причиняването на смърт и на смъртоносен инцидент. То трябва да докаже чия е вината.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *