HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Апенините потънали с 40 см след земетресенията в Италия

Височината на планините в центъра на Апенинския хребет се е понижила с около 40 сантиметра в резултат на земетресенията в Италия през последните два месеца, информира ТАСС.

Агенцията цитира съобщение на италиански специалисти от Института по геофизика и вулканология. Според тях това е станало след природните бедствия, поразили централната част на страната на 24 август и на 26 октомври.

Освен това специалистите предполагат, че силното земетресение с магнитуд 6,5, което разлюля тази сутрин централната част на Италия, е било в резултат на продължаващата сеизмична активност, започнала на 24 август. Тогава бе регистриран подземен трус с магнитуд 6,0 в района на градовете Аматриче, Акумоли и Аркуата в централната част на Апенинския хребет.

За последните два месеца в Италия имаше три силни земетресения. Първото, на 24 август, взе близо 300 жертви. На 26 октомври два подземни труса – с магнитуд 5,4 и 5,9, предизвикаха разрушения в редица градове, но нямаше жертви. Благодарение на това, че населените места там бяха напълно евакуирани, днес също бяха избегнати жертви.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *