Самотна майка търси помощ за операция на болното си дете

Самотна майка от Търговище събира средства за операция на болното си дете. Тя прави сувенири, които ще продава на благотворителен базар. Непосилно за майката е обаче да събере цялата сума от 6500 лева за лечение в чужбина. Заради това тя разчита на подкрепата на добри хора да дарят надежда на сина й Божидар, съобщава БНТ.

Той е първокласник и иска да ходи без притеснение на училище. Момчето страда от детска церебрална парализа, която изисква непрекъснати операции и рехабилитации за поддържане на двигателната активност.

От раждането си досега той е претърпял седем операции на крачетата и на ръчичките.

Майка му Лидия е безработна, защото се налага да е постоянно до него. Не я одобрили дори за личен асистент. Разчитат на пенсията на Божидар от 340 лева.

„Всеки ден съм с него, за да може, ако има някаква нужда, да съм на една ръка разстояние. Всяка майка иска нейното дете да може да рита топка с останалите деца, да не бъде пренебрегвано“, споделя Лидия.
 

По съвет на руски специалисти, на Божидар може да се извърши безкръвна операция, което все още не се прави у нас. В клиника в Сърбия искат 5700 лева за операцията. Нужни са и пари за път, и за престой.

Самотната майка пък всеки ден твори сувенири, които продава чрез приятели в социалните мрежи.

„Няма да ми стигнат средствата от това, което ще изкараме и затова се обръщам към хората. Надявам се който може, да ни помогне. Радвам се, че има хора с добри сърца“, добавя жената.

В момента тя изработва коледни украси, които ще се продават на благотворителен базар през декември в подкрепа на Божидар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *