HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

БЛАГОЕВГРАДЧАНИ СИГНАЛИЗИРАТ В STRUMA.BG: Полицаи паркират личните си автомобили в „синя зона”, без да плащат, никой не ги глобява

Паркингът в „синя зона” зад блокове №4 и №6 на ул. „Вл. Черноземски“ в Благоевград се ползва безплатно от полицаи. Дори работниците на „Биострой” не могат да влязат и да окастрят опасните клони на дърветата, въпреки че предварително са разлепени в квартала уведомления за осигуряване на достъп. Това сигнализираха вчера във вестник „Струма” живеещи в квартала.

Двата блока са точно срещу входа на ОД на МВР в Благоевград и зоната за паркиране зад тях е най-удобна за работещите в полицейското управление.

Репортер на вестник „Струма” отиде вчера на мястото. Преди обяд паркингът бе пълен с автомобили, но не се виждаха в тях талончета за платен престой за „синя зона”.

„Не гледайте знаците, не е „синя зона”, нищо че сме в центъра”, категорични бяха живеещите и работещите наоколо. „Не си правете труда да питате за колите на полицаите, нищо няма да постигнете, а и ние сме свикнали, лошото е, че заради тях няма къде да си оставяме колите“, вдигнаха безпомощно ръце мъже от квартала и показаха паркираните на тротоара автомобили, сред които по думите им също имало на полицаи.

Миналата година от „Паркинги и гаражи“ след сигнали предприели масирана акция срещу собствениците на неправилно паркираните автомобили пред двата блока, като на всички слагали скоби, 3 дни паркингът бил почти празен, но… всяко чудо за три дни, на четвъртия статуквото било възстановено.

„Обществена тайна е, че тук не се плаща, инкасаторите от „Паркинги и гаражи“ няма как да знаят от всички коли коя е на полицай и коя не, затова не викат колегите си да слагат скоби на нито една кола, нищо че е „синя зона”. Проблемът е, че трудно се намират места, защото полицаите идват рано и ги освобождават чак в края на работния ден. Личните автомобили на полицаите вече превземат и паркинга на успоредната улица „Братя Иванови“, разкриха живеещи в района.

Репортер на вестник „Струма“ над половин час чака да се появи стюард от „Паркинги и гаражи“ на нерегламентирания безплатен паркинг, но това не се случи.

„Проблемът не е от вчера, опитваме се да го решим, но не можем“, заяви управителят на „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов. „Разберете, няма ефект, а и няма как да стои наш човек само на този паркинг цял ден”.

На въпрос защо не се слагат скоби на паркиралите в района без платена такса и защо не минава регулярно „паякът“ да прибира закопчаните автомобили, Атанасов обясни, че има наложени санкции, но паякът се ползва само „при крайна нужда, когато има сигнал, че колата пречи на движението или да излезе друг автомобил“. Без отговор останаха въпросите защо някои са длъжни да спазват правилата, като си плащат при паркиране в „синя зона”, а ако са паркирали в нарушение, ги глобяват и си носят последствията, като си плащат санкциите, а на други е позволено да нарушават безнаказано законите. Любопитно е дали ще плащат по минимум 8 лв. на ден полицаите, чиито коли са превърнали в безплатен паркинг „синята зона”, ако като всички останали граждани бъдат принудени да плащат по левче на час за престой.

Поставят ли се скоби на лични автомобили на полицаи, паркирали в нарушение в същия район, колко от тях са платили такса 10 лв. за сваляне на скоба плюс 40 лв. за репатриран автомобил, както плащат редовите данъкоплатци?!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *