HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Студент новобранец с първия изстрел в живота си по време на лов повали 120-кг глиган в Бобовдолско

Ловната дружинка “Хр. Ботев 12 Върбовниците” за два дни уби три глигана в землището на село Блато, община Бобов дол. За студента първи курс в Лесотехническия университет, 18-г. Костадин Стоилов от Дупница, излетът през уикенда беше ловното му кръщение и уби един от двата глиана.

Петнадесет ловци от Дупница и Благоевград два дни чакаха на пусии диви прасета в землището на бобовдолското село Блато, но слуката бе с тях. Първия ден дружинката отсрамил пенсиониралият се наскоро началник на транспорта в общинската болница в Дупница Любомир Гаврилов, който отстрелял 100-килограмов глиган. Първият му помощник – ловното гонче Роко, довело дивото прасе точно на мерника му и с един изстрел Гаврилов го повалил.

Ловната дружинка си построила бивак в землището на Блато и вчера ловът продължил, а слуката отново не ги отминала. Най-младият ловец в дуржинката – 18-г. Костадин Стоилов, още с първия си изстрел в живота на ловен излет убил около 120-кг глиган. Радостта от успеха на новобранеца били всеобща. Всички му се радвали и го поздравявали за точния мерник.

Младежът е потомствен ловец, дядо му е бил запален авджия, както и бащата на студента. От тях е наследил тръпката, а явно и точния мерник.

На вчерашния излет дружинката отстреляла още едно диво прасе. Сред ловците от успешния излет са и полицаите от Благоевград Валентин и Велко Чапкънови, както и Кирил Праматарски. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *