HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съдът в Сандански потвърди 1000 лв. глоба за кмета на Кресна Н. Георгиев заради липсващ анализ на питейната вода

Кметът на община Кресна Николай Георгиев не успя да оспори в съда наложената му административна глоба в размер на 1000 лева по Закона за водите.

Със свое решение председателят на Районен съд – Сандански Николинка Бузова остави в сила решението на РЗИ – Благоевград, с което е наложена административна глоба на община Кресна.

Според акта на 24 февруари тази година служители от РЗИ – Благоевград са извършили проверка в община Кресна за изпълнението на мониторинг на качеството на питейната вода. Установено е, че водопроводната мрежа се стопанисва от община Кресна, но е пропуснато да се посочи в протокола анализ на питейната вода за периода 01.01.2015 до 31.11. същата година. Кметът Н. Георгиев не се е отзовал на поканата на директора на РЗИ – Благоевград да представи протокол от анализа на питейната вода за проверявания период.

На база на този протокол е съставен административен акт, който кметът Н. Георгиев обжалва по законосъобразност в Районен съд – Сандански. Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Благоевград.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *