HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ексклузивно! На петия ден: Армията се включи в търсенето на изчезналия програмист

Току-що получих разрешение от министъра на отбраната Николай Ненчев да се включим в издирването на Мирослав Късовски. Това съобщи ексклузивно командирът на 61 Стрямска механизирана бригада генерал Груди Ангелов, цитиран от Блиц.

Висшият военен започва за прави връзка с кмета на Калофер Румен Стоянов, с Планинска спасителна служба и с полицията, за да се уточни каква техника и колко военнослужещи са необходими за спасителната операция. 

Пети ден няма следа от 34-годишния програмист. Той е тръгнал в сряда да покорява връх Ботев от хижа „Тъжа” при лошо време и от тогава е в неизвестност. Преди да предприеме изкачването, е говорил с хижаря, че ще се върне, ако времето се влоши още повече. Няма данни мъжът да се е качвал на „Ботев”. Предполага се, че още в началото е имал някакъв проблем, може би е паднали  се е ударил. Предполага се, че се намира някъде в района на хижа „Тъжа”. 

Над 150 военни се включват в спасителната операция. На място отиват началникът на отбраната генерал Константин Попов и генерал Груди Ангелов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *