HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Храните, които стават вредни след претопляне

Някои храни, които по принцип разпознаваме като полезни, могат напълно да обърнат положителното си влияе върху човешкия организъм, ако бъдат претоплени. За някои продукти е важно да ги консумираме на момента, пише gotvach.bg. В зависимост от това какъв е продуктът, вредното влияние, което може да окаже, след като бъде претоплен и се консумира, може да бъде различно.

1. Цвекло – цвеклото е пълно с полезни съставки за човешкия организъм, но то трябва да се консумира, само когато е прясно. Тези съставки намаляват, когато премине през топлинна обработка;

2. Пилешко месо – пилешкото месо може да се хапва до 2 дни след приготвянето му. След този период претоплянето му може да предизвика бурна реакция в стомаха и да ви причини редица неразположения;

3. Картофи – картофените ястия също не трябва да се оставят за дълго в хладилник, защото тяхната хранителна стойност започва постепенно да намалява, а накрая претопленото ястие може да бъде наистина токсично за организма;

4. Гъби – гъбите се хапват веднага след приготвянето им, тъй като при престояването и претоплянето им съставът на протеините в тях се изменя, което може да е причина за проблеми с храносмилането;

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *