HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Български превозвачи блокираха Кулата!

Националният протест на превозвачите блокира за два часа преминаването през ГКПП “Кулата-Промахон”. Блокадата започна в 10.15 часа и бе вдигната в 12.15 часа, съобщи БГНЕС.

Блокирано бе преминаването през граничния пункт за Гърция и в двете посоки, както на товарни, така и на леки автомобили и автобуси. Превозвачите протестират срещу условията за преминаване и чакането с часове по опашки на граничните пунктове.

„Днешният ни протест цели намаляването опашките по граничните пунктове, искаме постоянни мерки, които да намалят престоя на камионите и леките автомобили по границите, за да е по-ефективен пътникопотока. Не един път сме давали предложения в тази посока, но за сега не са взети никакви мерки за избягване висенето по граничните пунктове”, каза Александър Стамболийски от Съюза на българските транспортни работници.

Според него днешният двучасов протест е предупредителен, но ако не се вземат никакви мерки, ще се стигне и до по-дълги затваряне на граничните пунктове. Днешният протест на ГКПП Кулата премина мирно, опашката пред граничния пункт от българска страна бе около 2 километра.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *