HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

За да отслабнете, трябва да откажете не само захарта

Наскоро стана ясно, че консумацията на червено месо увеличава риска от натрупване на вредни мазнини в тялото, което води до наднормено тегло. Също толкова вредно се оказва то, колкото и захарта, сочи ново проучване на Университета в Аделаида, пише iwoman.bg. Всеизвестно е, че мазнините и въглехидратите дават енергия на човешкото тяло, но прекомерният прием на месо може да доведе до затлъстяване. За конкретното проучване, учените обърнаха внимание на свръзките между месото и захарта в над 170 страни и установиха, че нивото на затлъстяване, до което водят местните продукт е близка до тази на захарта т.е 13%.

Случайност или не, цифрите говорят сами за себе си. Независимо дали ни харесва или не, мазнините и въглехидратите, включени в съвременните хранителни режими осигуряват необходимата енергия на човешкото тяло, за да бъдем ефективни в ежедневието. Това се дължи на съдържанието на протеин, който в големи количества не може да бъде преработен подобаващо от организма.

Следователно тази физиологична реакция води до натрупване на мазнини. В тази връзка Професор Хененберг, управител на Биологичната Антропология и Сравнителната Анатомия в Университета “Аделаида” споделя: “Резултатите, който обявяваме могат да са спорни за някои от нас, защото слагат под общ знаменател два основни продукта от съвременното хранително меню на модерния човек, но това са фактите. Следователно е редно да следим отговорно количествата захар и месо, които приемаме.”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *