HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът Камбитов честити Деня на будителите

Уважаеми съграждани,

Уважаеми учители,

Уважаеми съвременни будители,

Честит Ден на народните будители!

Днес България отбелязва един от най- светлите дни в календара, посветен на делото и паметта на безбройните народни будители, които са оставили след себе си светъл отпечатък в историята ни. През вековете редица личности са били наши будители и предводители в битките за свобода, независимост, обединение, запазването на културни ценности и жив български дух. Благодарение на тях, днес ние имаме писменост, имаме духовна независимост, имаме примери, които трябва да следваме и предаваме на нашите деца. Наш дълг е в този забързан, съвременен свят да продължим да намираме и самите ние да бъдем будители за нашите деца, за обществото.

На Вас учители, се покланям, защото Вие имате нелеката задача да бъдете тези будители- да учите, да възпитавате, да  изграждате ценностната система на поколенията.

Пожелавам здраве и благоденствие! Нека всеки от нас започне първо с личен пример като будител в семейството, в малката общност, в която живее, за хората, които вярват в него и да служим като добър пример за нашите деца.

Честит празник!

Д-р Атанас Камбитов,

Кмет на община Благоевград

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *